Ziua de Constanta, 12.03.2014

Ziua de Constanta, 12.03.2014

Postby Claudia Nitu » 10 Apr 2014, 01:44

JANDARMERIA PE ÎNŢELESUL TUTUROR”
ELEVI AI COLEGIUL TEHNIC ENERGETIC CONSTANŢA AU AFLAT CUM POT PREVENI ACTELE DE VIOLENTA
12 Mar, 2014 14:33 - Inspectoratul Judetean de Jandarmi Constanta - 71

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa continuă activităţile alături de toate structurile similare din ţară, în cadrul Campaniei naţionale de informare, prevenire şi dialog social - „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”. Această campanie, care se desfăşoară pe parcursul unui an, se adresează tuturor cetăţenilor, ONG-urilor şi instituţiilor publice cu care jandarmii colaborează şi cooperează.

O parte importantă a acestei campanii intitulată „Stop violenţei şi discriminării în şcoli”, cuprinde întâlniri ale jandarmilor cu elevii şi profesorii din diferite instituţii constănţene, în baza protocolului semnat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

În acest sens, în cursul zilei de ieri, 11 martie 2014, reprezentanţi ai compartimentului de Prevenire a Faptelor Antisociale aparţinând IJJ Constanţa s-au întâlnit cu elevii din clasele a XII-a din cadrul Colegiului Tehnic Energetic Constanţa.

Tinerilor le-au fost prezentate pe scurt şi pe înţelesul lor, misiunile jandarmeriei, importanţa şi locul acestei arme în cadrul forţelor de ordine publică. Au fost aduse în discuţie totodată faptele de natură penală şi contravenţională cel mai frecvent întâlnite în mediul şcolar. În discuţiile libere cu jandarmii, elevii au exemplificat principalele forme de violenţă întâlnite şi au identificat împreună cu aceştia principalele cauze care ar genera astfel de forme de manifestare. Reprezentanţii Jandarmeriei a pus accent pe linia prevenirii unor astfel de fapte oferind în acelaşi timp soluţii practice în acest sens.
Una dintre problemele puse în discuţie de către elevi a fost aceea că în viaţa de zi cu zi este dificil şi chiar periculos să iei atitudine împotriva celor care încearcă să inspire teamă celor din jur şi să „facă legea“ pe stradă. Ei au fost sfătuiţi de jandarmi ca pentru descurajarea unui astfel de comportament, să alerteze în cel mai scurt timp posibil forţele de ordine, prin apelul unic de urgenţă 112, explicând în acelaşi timp şi ce informaţii sunt cerute de la un apelant într-un astfel de caz.

Alături de jandarmi a fost şi un reprezentant din partea Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, în persoana doamnei Carmen Lipan, care în cadrul proiectului „Decid informat!”, a prezentat tinerilor pericolele pe care le reprezintă consumul de alcool, tutun şi folosirea altor droguri. Pe fondul prezentării unor filme tematice, tinerii au fost îndrumaţi să recunoască semnele unor consumatori de substanţe interzise, reprezentantul CPECA oferind în acelaşi timp sfaturi privind prevenirea consumului unor astfel de substanţe. Scopul acestei prezentări a fost acela de a forma în rândul tinerilor deprinderi de respingere a consumului de droguri de orice fel, ca şi componentă de bază a educaţiei acestora în folosul comunităţii.

Directorul liceului, doamna profesor Claudia Niţu şi-a manifestat intenţia de a stabili în lunile care urmează şi alte întâliniri între jandarmi, specialişti antidrog şi elevi ai instituţiei şcolare respective.
Claudia Nitu
User avatar
Claudia Nitu
Site Admin
 
Posts: 92
Joined: 08 Apr 2014, 19:39

Return to CTE in presa

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron